Wat moet je allemaal doen voor je droombaan

W

Toen ik vorig jaar opzoek ging naar een bijbaan heb ik mij eerst verdiept in hetgeen wat ik wilde gaan doen. Het is namelijk heel belangrijk dat je jezelf goed verdiept in de dingen die je goed kan. Daarna komt het belangrijkste, dat je alles op een rijtje gaat zetten. Goed oriënteren is namelijk belangrijk bij het zoeken naar een baan die bij je past. Wil je een bijbaan in de zorg? Of ben je niet zo’n zorgzaam persoon en is de bouw juist iets voor jou? Juist die vragen moet je aan jezelf stellen voordat je aan je sollicitatiebrief begint.

Oriënteren

Als je jezelf georiënteerd hebt, dan is het belangrijk om het juiste bedrijf te vinden dat bij je past en dat doe je door goed in je omgeving te kijken. Maar de meeste mensen maken het zich nog makkelijker om via internet te zoeken. Dat laatste zou ik eigenlijk zelf ook doen.

Solliciteren

Als je dan het bedrijf hebt gevonden dat bij je past, ga je een geschikte sollicitatiebrief schrijven, gericht aan dat bedrijf van je dromen.

Begin jouw brief nooit met het woord ‘ik’, want dat komt niet professioneel over. Het is belangrijk dat je jezelf goed voorstelt met je naam, achternaam, leeftijd en woonplaats. Want dan weten bedrijven meteen wie jij bent en van wie de sollicitatiebrief afkomstig is.

Cv

Je hoeft geen grafische vormgever te zijn om een goede cv te kunnen maken. Met wat tools op Word kan je al heel veel zelf bereiken. Het is gewoon belangrijk dat de gegevens (wat je op je cv zet) juist zijn. Dat je geen onzin gaat verkopen. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd Uitzendbureau Nuenen benaderen. Ze hebben mij heel goed geholpen met het oriënteren naar het juiste bedrijf en hoe ik het beste mijn sollicitatiebrief kon schrijven.