Waarvoor helpt raamfolie?

Raamfolie is iets wat we vaker tegenkomen dan dat we denken. Wanneer je een auto voorbij ziet rijden met geblindeerde ramen, zie je dus een bepaalde soort raamfolie. Wanneer je in een kantoorpand bent, zit er vaker raamfolie op de ramen dan dat je doorhebt. Maar waarom wordt er veel gebruik gemaakt van raamfolie en waarom zou jij het zelf overwegen? Dit heeft de volgende redenen:

Hoe werkt het?

Raamfolie is ook wel zelfklevende polyesterfolie wat wordt aangebracht op ramen. De folie beschikt over zonwerende eigenschappen en wordt geplaatst om veiligheid, het uitzicht van bestaand glas bij auto’s, kantoorpanden en huizen te verbeteren. Je kunt raamfolie ook wel beschouwen als een zonnescherm die een bepaalde hoeveelheid warmte en licht filtert dat door het raam schijnt. Raamfolie kan je overal in de regio verkrijgen zoals bijvoorbeeld raamfolie Eindhoven, woon je in Eindhoven dan hoef je niet uit te wijken naar andere locaties.

Onderhoud

Wanneer je net raamfolie het geplaatst en je constateert luchtbubbels is dit niet direct reden tot paniek, dit betekent niet dat je het opnieuw moet aanbrengen totdat er geen luchtbubbels meer inzitten. Luchtbubbels in het begin zijn namelijk erg normaal en behoren tot het hechtingsproces. Dit proces kan 30 dagen duren, echter is dit afhankelijk van de weersomstandigheden. Om de ramen om de zoveel tijd te reinigen is het verstandig om zeep met water te gebruiken, let er wel op dat een kleine hoeveelheid zeep genoeg is. Veeg vervolgens over het raam zoals u ook de buitenramen van uw auto normaal gesproken wast.

Beschermt

Kortom wanneer je raamfolie laat plaatsen, beschermt je jezelf nog wat meer tegen de hitte en de zon. Wanneer het weer mooi weer is in Nederland kan je gerust de weg zonder dat je het risico loopt om te verbranden in je auto of dat je auto een temperatuur bereikt wat niet prettig meer is voor de rijdcomfort