Autodiagnose op afstand

A

De technologie is de afgelopen jaren ontzettend hard ontwikkeld. Vrijwel overal wordt tegenwoordig techniek in gestopt. Er zijn horloges met beeldschermen waarmee je kunt bellen, auto’s rijden autonoom, je kunt praten tegen telefoons met Siri en Cortana en huizen worden steeds meer geautomatiseerd met automatische verlichting, thermostaat en andere domotica slimmigheden. Techniek is niet meer weg te denken uit onze levens. Heb je ooit nog 24 uur doorgebracht zonder ‘connected’ te zijn?

Slimme techniek in auto’s

Auto’s worden ook steeds slimmer. Volledig elektrische auto’s zoals de Tesla rijden zelfs volledig autonoom dankzij allerlei slimme sensoren en software. Dit is echter nog lang niet voor iedereen bereikbaar, het is nog een flinke investering om zo een luxe wagen als een Tesla te rijden. Maar ook in de wat ‘normale’ auto’s komt steeds meer techniek. Een nieuwe auto zonder uitgebreide boordcomputer en navigatiescherm zie je vrijwel niet meer. Van bellen via bluetooth, parkeersensoren of een parkeercamera kijkt niemand meer op. Een auto die zichzelf inparkeert zien we ook steeds meer, lekker handig toch? Er is echter ook een klein nadeel aan al deze elektronica in je auto, het kan ook kapot. Hoe meer technische snufjes in je auto, hoe meer er ook kapot kan gaan. Automonteurs moeten tegenwoordig dan ook veel meer kennis hebben, maar gelukkig zijn er ook apparaatjes om het werk van de monteurs zo eenvoudig mogelijk te maken

Autodiagnose op afstand

Een zo een handig apparaatje is de Launch Golo Diagnose apparatuur. Dit is een klein apparaatje dat eenvoudig in een auto kan worden aangesloten. Met behulp van deze Launch Golo kunnen werkplaatsen op afstand de auto uitlezen. Brand er een storingslampje in je auto? Of is er iets geks aan de hand. Dan kan de monteur altijd de data van je auto uitlezen, het maakt helemaal niet uit waar de auto zich bevindt. Zo hoeft niemand urenlang opzoek naar de oorsprong van een storing, maar het kastje vertelt precies wat er aan de hand is. Zo zijn eventuele storingen weer snel opgelost!